Znajdź nas na facebooku! – Ogród społeczny Najbliżej już tam jest (Aktualizacja!)

with Brak komentarzy
logo ogród społeczny najbliżej w sopocie fundacja my
Po wielomiesięcznych rozmowach, spotkaniach, wyjaśnianiu czym jest ogród społeczny i po co to... możemy w końcu powiedzieć MAMY TO!
Jest lokalizacja (jednak Sopot), są zgody, jest wygrany pierwszy grant, są chęci

Robimy Ogród społeczny w Sopocie!

Aktualizacja:

1. Przeprowadziliśmy konsultacje społeczne (14 lipca 2017) - przyjechało nawet Radio Gdańsk , szukaliśmy też wolontariuszy (i na pewno zaczniemy znowu od wiosny)

plakat konsultacje społeczne ogród społeczny najbliżej w sopocie fundacja my

2. Na ich podstawie Pracownia Sztuki Ogrodowej wykonała piękny projekt (więcej info: Czy wiesz kto zaprojektuje najlepszy ogród społeczny w Trójmieście?)
3. Nasz projekt wystartował w głosowaniu do Budżetu Obywatelskiego

Ogród społeczny jak najbliżej -  wypadło na Sopot

Tymczasem nasz wymarzony ogród - mimo, ze wciąż w sferze niematerialnej - funkcjonuje sobie na facebooku pod nazwą Najbliżej - Ogród Społeczny w Sopocie
Być może część z Was pamięta, że miało być w Gdyni. Owszem - taki był pierwotny plan, ale uległ on zmianie.

Ogród powinien być Najbliżej

Nazwa wzięła się z uroczego przypadku (?), gdy rozmawiając o konieczności wymyślenia jakiegoś zapadającego w pamięć sformułowania, włączyliśmy radio. I akurat na falach eteru popłynął ten refren:

A zatem nazwa jest, facebook jest, a więc można się zgłaszać, pisać, lajkować, komentować, opiniować… albo po prostu zaglądać, bo jest to pierwszy, wciąż jeszcze mały pra-przyczynek do zbudowania wspaniałej społeczności wokół Ogrodu Najbliżej i wszystkiego, co się z nim będzie wiązać, a pomysłów mamy całą masę.
A zatem: znajdź na facebooku – nasz Ogród Społeczny Najbliżej już tam jest!
P.S. Nie umiemy się zdecydować na logo Ogrodu. Na razie propozycje są 4 - widać je u góry tekstu i w pasku bocznym menu. Jeśli któraś z nich podoba Ci się szczególnie - koniecznie zostaw wiadomość 🙂
Obserwuj Fundacja My:

Fundacja MY to ogrody społeczne, ekonomia społeczna i radość z codziennej pracy. To zmiana świata na lepsze poprzez podnoszenie wibracji w najbliższym otoczeniu - poprzez wspólne tworzenie ogrodów, budowanie społeczności lokalnych, edukację i radosne, miłe spędzanie czasu RAZEM.